11. srpna 2016

Pudinkové rohlíčky

4 lžíce ovesných vloček., 130 g hladké mouky., ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva., balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí., 2 lžíce medu nebo poučkového cukru., balíček vanilinového cukru., 100 g rostlinného tuku., 2 lžíce rumu., tuk na vymazání plechu., moučkový a vanilkový cukr na obalení
Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi dorůžova, necháme vychladnout a umeleme nebo rozmixujeme. Z prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva, vloček, pudinkového prášku, medu nebo moučkového cukru, vanilinového cukru, změklého tuku a rumu vypracujeme vláčné těsto. Tvoříme z něj malé rohlíčky, klademe je na plech lehce vymazaný tukem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Upečené horké rohlíčky opatrně obalíme v cukru a necháme vychladnout. 

Žádné komentáře:

Okomentovat