7. srpna 2016

Půlnoční hodiny s lososovou pěnou

Pro 8 osob si připravíme: bochník kulatého chleba., 2 bílé netučné tvarohy., 2 lučiny., sůl., 2 lžíce másla., 200 g strouhaného lososa., 3 lžíce kečupu., 4 lžíce želatiny., bílý mletý pepř., 4 olivy plněné kapií., červenou papriku., kadeřavý salát., slupku ze salátové okurky
Podle návodu na alobalu si nejprve připravíme želatinu (trvá asi 1,5 hodiny, než začne želírovat). Pak z bochníku chleba odřízneme vrchní polovinu. Do mísy dáme tvaroh, lučinu, strouhaného lososa., máslo., kečup, bíly mletý pepř a osolíme. Vařečkou vše důkladně rozmícháme a ušleháme do pěny. Po lžících pak vmícháme želatinu a dáme do lednice na ½ hodiny vychladit. Papriku opláchneme, očistíme, osušíme a vykrájíme z ní římské číslice. Olivy rozkrájíme na kolečka. Z omyté okurky seřízneme proužky slupky a z nich pak úzkým ostrým nožem vyřízneme hodinové ručičky. Na spodní polovinu chleba natřeme lososovou pěnu, potom z papriky a oliv vytvoříme číselník a doprostřed zapíchneme ručičky. Takto vyrobené hodiny dáme na kulatý tác, ozdobíme kadeřavým salátem a necháme vychladit. Podáváme hned po půlnočním přípitku.
Doba přípravy asi 20 minut (bez doby čekání)., porce přibližně 2155 kJ / 515 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat