1. srpna 2016

Sladký sněhulák-recept

Suroviny na 4 sněhuláky: 150 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 3 šálky mletých mandlí, 1 vanilkový cukr, 100 g strouhaného kokosu, 4 malé čokoládové bonbóny, 20 rozinek, 4 slané tyčinky, 8 párátek
Postup: Aby máslo změklo a lépe se zpracovávalo, necháme je asi hodinu ležet v blízkosti topení. Potom do másla ručním šlehačem zamícháme mandle, moučkový a vanilkový cukr. Z promíchané hmoty vytvarujeme pro každého sněhuláka 3 větší koule, které uložíme přes noc do lednice, aby důkladně ztuhly. Druhého dne je vyválíme v míse se strouhanými mandlemi. Sněhulákovi na hlavu nasadíme čokoládový bonbón a místo koštěte použijeme slanou tyčinku.

Žádné komentáře:

Okomentovat