Suroviny: 450 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka nebo sladké smetany, vanilkový cukr na obalování, pečící papír, tuk na plech.
Postup: Mouku smícháme s cukrem, ořechy a změklým máslem a zaděláme mlékem. Důkladně rukama propracujeme, podle potřeby podsypeme moukou. Hladké těsto přikryjeme fólií, vložíme do chladničky a necháme asi hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme váleček, nožem odkrajujeme kousky, ve dlaních utvoříme rohlíček, dáme na plech pokrytý pečícím papírem nebo potřený tukem a v nepříliš horké troubě pečeme do žluta. Horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru, který můžeme smíchat s moučkovým cukrem, vložíme do krabice a necháme asi 10 dní odležet v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat