11. srpna 2016

Šnečky s paprikou a olivami

Na 16 kousků: 125 g měkkého netučného tvarohu, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 4 lžíce oleje, 250 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, po 50 g zelené, červené a žluté papriky, 50 g zelených oliv plněných paprikou, ½ svazečku petrželky, ½ čerstvého tymiánu, 200 g lučiny, 2 lžíce šlehačky, sůl, mletý pepř
Smícháme tvaroh, jedno rozklepnuté vejce, mléko, olej a trošku soli. Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné tvarohové těsto. Chvíli necháme odležet. Očistíme a opláchneme papriky, rozkrájíme je na malé kostičky, přidáme drobně pokrájené olivy a nasekané bylinky. Vše dobře spojíme s lučinou, podle své chuti přisolíme a opepříme. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku a potřeme sýrovou náplní. Plát těsta po délce zarolujeme a konce pevně přitiskneme. Roládu nakrájíme ostrým nožem na řezy o šířce 2 cm. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme žloutkem rozkvedlaným se šlehačkou. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Hotové šnečky urovnáme na mísu a podáváme teplé. Můžeme přidat na misce zbylé celé olivy, papriku, hodí se k také rozmanité saláty z čerstvé zeleniny.
Doba přípravy 50 minut, 1 kousek 140 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat