5. srpna 2016

Srdíčka z lásky-recept

210 g hladké mouky., 70 g moučkového cukru., ½ balíčku vanilinového cukru., 140 g másla nebo rostlinného tuku., 2 žloutky., lžička citronové šťávy
Na vál prosijeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, změklý tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.
Tmavé, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou ochucené, a světlé linecké těsto rozválíme na plát. Srdíčkovými vormičkami vykrajujeme tři velikosti srdíček. Střídavě tmavá a světlá srdíčka klademe na sebe a slepujeme bílkem. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, zvolna upečeme a vychladlá srdíčka pocákáme čokoládovou polevu.
Nezapomeňte – I „obyčejnými“ klasickými lineckými srdíčky, slepovanými marmeládou – pokud je sami vyrobíte a darujete ve správný čas – uděláte velkou radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat