5. srpna 2016

Indiánky-recept

3 žloutky., lžíce másla nebo rostlinného ruku., 180 g moučkového cukru., 350 g hladké mouky., balíček kypřicího prášku do pečiva., 4 – 5 lžic mléka nebo smetany., tuk na vymazání plechu., čokoládová poleva na ozdobení.
Čokoládový krém - 2 žloutky 2 dcl sladké smetany., 80 g moučkového cukru., lžíce polohrubé mouky., 150 g čokolády., 50 g másla nebo rostlinného tuku.,
Žloutky ušleháme se změklým tukem a cukrem do pěny. Přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko, dobře propracujeme. Těsto vyválíme na plát asi 5 mm silný, ze kterého vykrajujeme kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Na vychladlá kolečka sáčkem s hvězdicovitou zdobičkou nastříkáme krém, nakonec přelijeme čokoládovou polevou.
Čokoládový krém – Ve smetaně rozmícháme žlutky, cukr a mouku. Přidáme rozlámanou čokoládu a ve vodní lázni za stáleho míchání necháme zhoustnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat