10. srpna 2016

Uzené maso s karamelizovanou zeleninou

Pro 4 osoby: 1 kg uzené pečeně, 500 g brambor, 500 g mrkve, sůl, bílý pepř, svazek naťové cibulky, plechovku sterilovaných žampionů, 2 lžíce oleje, svazek petrželky, 100 g cukru
Uzené maso s kosti vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě 1 hodinu. Brambory rozpůlíme, mrkev nakrájíme na špalíčky, vložíme do osolené vroucí vody a 12 minut povaříme. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Žampiony opékáme 5 minut v horkém oleji, ochutíme solí a pepřem. Ve stejném oleji po částech smažíme 5 minut cibulku, brambory a mrkev. Po 45 minutách maso podlijeme ¼ l horké vody a posypeme usekanou petrželkou. Cukr roztavíme dozlatova, zředíme trochou šťávy z pečeně a 2-3 minuty povaříme. V pikantní karamelizované šťávě namáčíme kousky zeleniny a obložíme jimi uzenou pečeni.
Příprava 1 ¼ l hodiny, 1 porce 650 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat