Bílky ušleháme dotuha se 4 lžícemi studené vody a 200 g cukru. Vmícháme žloutky. Navrch prosijeme mouku, kakao, prášek do pečiva. Promísíme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Těstem potřeme plech vyložený pečícím papírem, pečeme 15 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout. Vypíchneme 14 koleček. Na lanýžová vajíčka uhněteme nugátový krém a mandle ochucené likérem. Navlhčenýma rukama vytvoříme vajíčka, která obrátíme v čokoládové strouhance. Necháme ztuhnout v chladničce. Ušleháme smetanu se ztužovačem a 20 g cukru. Cukrářským sáčkem nastříkáme na kolečka šlehačková hnízda. Zdobíme pistáciemi a vajíčky.
Příprava 40 minut, pečení 15 minut, 1 kousek 360 kcal, 7 g bílkovin, 18 g tuků, 40 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat