9. srpna 2016

Velikonoční medové perníčky

650 g hladké mouky., 250 g pískového cukru., 2 lžičky jedlé sody., 4 lžíce mléka., 4 vejce 2 lžíce medu., 50 g másla., 2 lžičky kypřicího prášku., lžička kakaa., drcené perníkové koření (badyán., hřebíček., nové koření., fenykl., …).,
Na vál prosijeme mouku s práškem, přidáme ostatní přísady a zapracujeme těsto (máslo a med by měly být tekuté). Necháme v lednici asi 2 hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na 3 – 5 mm silnou placku a vykrajujeme libovolné tvary. Položíme na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.* Po upečení přendáme na rovnou podložku (aby se perníčky nezkroutily) a potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme cukrovou polevou, kterou připravíme našleháním všech surovin (250 g dvakrát prosátého moučkového cukru., bílek., šťáva z ½ citronu).
Tip - Po vychladnutí potřete některé perníčky rozpuštěnou čokoládou, teprve po jejím ztuhnutí je dozdobte cukrovou polevou.


Žádné komentáře:

Okomentovat