10. srpna 2016

Velikonoční mrkvový beránek

na 1 beránka: těsto: 100 g mrkve, 3 žloutky, 125 g cukru, lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 125 g strouhaných neloupaných mandlí, 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 bílky, špetka soli, 50 g sekaných dýňových jadérek
Mimoto: forma na velikonočního beránka, tuk na vymaštění a mouka na vyspání formy, 50 g bílé čokoládové polevy, 2 dýňová jadérka
Mrkev jemně nastrouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Promísíme mandle, mouku, kypřící prášek a vmícháme. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Formu vymastíme a vysypeme moukou. Naplníme těstem. Dáme na plech a pečeme 40 minut. Necháme ve formě trochu zchladnout. Opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázní. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku. Beránka ozdobíme polevou, jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Příprava 40 minut, pečení 40 minut, 1 beránek 2100 kcal, na osobu 52 g bílkovin, 99 g tuků, 246 g sacharidů


Žádné komentáře:

Okomentovat