10. srpna 2016

Velikonoční zajíčci

Na 12 kousků: 100 g másla, 100 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 250 g hrubé mouky, sáček vanilkového pudinku, 3 lžičky prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 4 lžíce citronové šťávy, 100 g surové marcipánové hmoty, 50 g hořké čokolády, pečící papír, 2 mikrotenové sáčky
Tuk, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Jedno po druhém zamícháme vejce. Přidáme mléko. Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva a zamícháme do pěny. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme z těsta 12 kopečků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. Rozmícháme 200 g moučkového cukru se 3 lžícemi citronové šťávy. Odebereme lžící polevy, vložíme je do mikrotenové sáčku a odstřihneme růžek. Ke zbylé polevě přidáme ještě zbylou citronovou šťávu. Polevou potřeme povrch koláčků. Marcipán prohněteme se 40 g moučkového cukru. Vyválíme na válu posypaném moučkovým cukrem a pak vykrojíme 24 oušek. Polevou ze sáčku přilepíme ouška na koláčky. Čokoládu rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Naplníme ji mikrotenový sáček a odstřihneme růžek. Koláčky ozdobíme. Ouška naplníme čokoládovou a citronovou polevou.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 kousek 350 kcal 


Žádné komentáře:

Okomentovat