5. srpna 2016

Višňové větrníky

12 kousků – 500 g višní., 250 g malin., 150 ml sirupu., 250 ml smetany., lžíce medu., 12 větrníků., 1 – 2 lžíce práškového cukru
Višně omyjeme, necháme odkapat, odstopkujeme a vypeckujeme. Maliny přebereme. Maliny a sirup rozmixujeme a protřeme sítem, abychom je zbavili zrníček. Vmícháme vypeckované višně, vše přendáme do hrnce a za stáleho míchání směs přibližně 2 minuty povaříme. Necháme vychaldnout. Větrníky vodorovně přestřihneme kuchyňskými nůžkami a narovnáme je vedle seba na servírovací podnos. Na spodní díly stejnoměrně rozdělíme vychladlou ovocnou smĚs a rozetřeme ji. Smetanu ušleháme s medem dopevna, naplníme cukrářský sáček s hvězdicovým tvořítkem a rozdělíme na spodní díly větrníků. Přiklopíme vrchní díly, posypeme cukrem a podle libosti podáváme s několika čerstvými višněmi.
Příprava asi 20 minut., kousek asi 350 kcal.., 7 g bílkovin., 20 g tuků., 34 g sacharidů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat