19. srpna 2016

Anýzové cukroví

Na cca 40 kousků: 2 vejce., 250 g cukru., 2 balíčky vanilkového cukru., špetka soli., 250 g hl. mouky., na špičku nože amonia., mouka na vál., 2 lžíce anýzu., barevná cukrová poleva
Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šleháme v mixéru na nejvyšší stupeň asi 8 minut do pěny. Mouku a amonium smícháme a pomalu vmícháme do směsi. Vypracujeme těsto a necháme ve fólií odležet 1 hodinu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o síle asi 5 mm. Formičky na perníčky vysypeme moukou, vyplníme těstem a pevně přitiskneme. Plech vyložíme pečicím papírem a posypeme ho anýzem perníčky oddělíme a sušíme přes noc. Jehlou propíchneme otvory na zavěšení nitě. Troubu předehřejeme na 150° C. Perníčky pečeme asi 35 minut. Dáme vychladnout. Nakonec je potřeme barevnou polevou.
Příprava cca 30 minut., chlazení cca 1 hodin., pečení cca 35 minut., kousek cca 40 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat