Z cukru, vlahého mléka a droždí zaděláme kvásek, po vzejití zaděláme na těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto je univerzální – můžeme z něh dělat koláčky, koláče, závin i klasické buchty. Troubu vytopíme na 220 °C, asi po 10 min. zmírníme a dopečeme.Nejméně náročné jsou koláč kterých uděláme 6 - 8 podle toho jak je chceme velké. Válečkem každý koláč rozválíme a přeneseme na vymazaný plech a upravíme do tvaru. Okraje koláčů natřeme rozšlehaným vajíčkem nebo bílkem a poklademe jakýmkoliv ovocem, řeznou plochou nahoru, nebo marmeládou apod. výborné jsou s tvarohovou nádivkou, na ní pak ještě poklademe ovoce nebo. Ve všech případech nahoru použijeme drobenku, kterou přitiskneme rukou, aby nepadala.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
8. srpna 2016
Babičkine veľkonočné koláče
350 g poloh. mouky, 250 g hl. mouky, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, více jak 1 l mléka nebo smetany,,50 g droždí, 15 kostek cukru, 3 skleničky (od hořčice) oleje, špetka soli a trochu muškátového oříšku (nastrouhat).
Z cukru, vlahého mléka a droždí zaděláme kvásek, po vzejití zaděláme na těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto je univerzální – můžeme z něh dělat koláčky, koláče, závin i klasické buchty. Troubu vytopíme na 220 °C, asi po 10 min. zmírníme a dopečeme.Nejméně náročné jsou koláč kterých uděláme 6 - 8 podle toho jak je chceme velké. Válečkem každý koláč rozválíme a přeneseme na vymazaný plech a upravíme do tvaru. Okraje koláčů natřeme rozšlehaným vajíčkem nebo bílkem a poklademe jakýmkoliv ovocem, řeznou plochou nahoru, nebo marmeládou apod. výborné jsou s tvarohovou nádivkou, na ní pak ještě poklademe ovoce nebo. Ve všech případech nahoru použijeme drobenku, kterou přitiskneme rukou, aby nepadala.
Z cukru, vlahého mléka a droždí zaděláme kvásek, po vzejití zaděláme na těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto je univerzální – můžeme z něh dělat koláčky, koláče, závin i klasické buchty. Troubu vytopíme na 220 °C, asi po 10 min. zmírníme a dopečeme.Nejméně náročné jsou koláč kterých uděláme 6 - 8 podle toho jak je chceme velké. Válečkem každý koláč rozválíme a přeneseme na vymazaný plech a upravíme do tvaru. Okraje koláčů natřeme rozšlehaným vajíčkem nebo bílkem a poklademe jakýmkoliv ovocem, řeznou plochou nahoru, nebo marmeládou apod. výborné jsou s tvarohovou nádivkou, na ní pak ještě poklademe ovoce nebo. Ve všech případech nahoru použijeme drobenku, kterou přitiskneme rukou, aby nepadala.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat