9. srpna 2016

Banánové kostky

Suroviny pro 4 porce: 50 g kakaa, 150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 4 zralé banány, 1 prášek do pečiva, 150 g krupicového cukru, 500 g tvarohu, 20 g želatiny, 100 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva
Postup: Vyšleháme pevný sníh z bílků a zpevníme ho částí cukru. Druhou část cukru vymícháme se žloutky a polovinou banánů. Obě hmoty spojíme a zasypeme prosetou moukou s práškem do pečiva a kakaem. Vše vlijeme na formu nebo pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě (180 °C) asi 15 - 20 cm podle výšky. Do 200 ml vody namočíme želatinu, po nabobtnání ji rozehřejeme, ale nevaříme. Umícháme tvaroh s cukrem, banánem a vlijeme teplou želatinu, spojíme a chladnoucí vlijeme na upečenou buchtu. Necháme do druhého dne vychladit a poté buchtu ještě polijeme čokoládovou polevou. Nakrájíme na kostky a podáváme vychlazené k dobré kávě.

Žádné komentáře:

Okomentovat