13. srpna 2016

Basilejské „leckerli“

Na 40 kousků si připravíme: na těsto – 175 g medu., 80 g jemného cukru., 175 g mletých lískových oříšků., 175 g mletých mandlí., po 50 g sekaného citronátu a oranžátu (kandovaná kůra z citronu a pomeranče)., lžičku mleté skořice., na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, zázvoru a kardamomu., strouhanou kůru z citronu., 150 g hladké mouky., 2 lžičky prášku do pečiva.,
na polevu a ozdobení – 3 lžíce medu., 6 lžic moučkového cukru., 4 lžíce citronové šťávy., mandle a kandovanou citronovou kůru.,
Med a cukr přivedeme k varu. Necháme mírně vychladnout a přimícháme zbylé přísady. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme přibližně 25 minut. Teplý plát rozkrájíme na trojúhelníky. Na polevu ohřejeme za stálého míchání med, 4 lžíce cukru a lžíci citronové šťávy. Potřeme jí pečivo. Střídavě zdobíme mandlemi, citronovou kůrou a polevou ze zbylého cukru a citronové šťávy.
Doba přípravy cca hodina., kousek asi 500 kJ / 120 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat