9. srpna 2016

Bílkové řezy

Suroviny pro 15 porcí: 6 bílků, špetka soli, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 mletých jader vlašských ořechů, 1/2 hrnku polohrubé mouky
Krém: 500 ml mléka, 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Na ozdobení: čokoládová poleva v sáčku
Postup: Bílky vyšleháme se solí. Za postupného přisypávání cukru do tuha. Prosátou mouku smícháme s mletými ořechy a postupně vmícháváme do sněhu. Hmotu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech do tenké vrstvy, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a upečeme. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do hladka a po částech zatíráme vlahý pudink. Upečenou vychladlou placku rozdělíme na polovic, jednu polovinu potřeme vrstvou krému a druhou polovinu ji přiklopíme a dáme do chladu ztuhnout. Nakonec ozdobíme povrch rozehřátou čokoládovou polevou. Před podáváním rozkrojíme na malé řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat