9. srpna 2016

Jarní sekaná

500 mletého masa (vepřové a hovězí či krůtí)., větší cibule., 3 – 4 stroužky česneku., 2 rohlíky., 1/8 mléka., svazek mladých kopřiv., směs koření do mletých mas (mletý pepř., tymián., majoránka., drcený kmín., ...) ., sůl., tuk na vymazání pekáče.,
Rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vymačkané kostičky rohlíků, jemně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření, osolíme. Kopřivy opláchneme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Jemně je pokrájíme a přidáme k masu. Masovou směs důkladně promícháme, vložíme ji do tukem vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Sekanou nakrájíme na plátky, které podáváme s vařenými brambory či bramborovou kaší, doplníme zeleninovým salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat