13. srpna 2016

Jemné čokoládové kuličky s kešu oříšky a dýňovými semínky

Na 50 kousků si připravíme: 600 g syrové marcipánové hmoty., 150 g moučkového cukru., 5 lžic likéru., Whiskey Cream., 3 lžíce instantní kávy., 150 g pískového cukru., 125 g dýňových semínek., 100 g kešu oříšků., 150 g mléčné polevy., 150 g bílé polevy, lžíci oleje., alobal.,
Kávu prosijeme přes sítko, přidáme nakrájený marcipán, moučkový cukr, likér a důkladně prohněteme. Potom směs rozdělíme na dvě poloviny. Alobal potřeme olejem. Při nízké teplotě rozpustíme na pánvičce cukr, až získá světlou zlatožlutou barvu. Pak do něj zamícháme 75 g dýňových semínek (zbytek odložíme na ozdobení). Důkladně promícháme s cukrem a rozetřeme na alobal. Necháme zcela vychladnout. Odvážíme 75 g kešu oříšků a najemno umeleme. Zapracujeme je do jedné poloviny marcipánové hmoty. Ze které vytvarujeme 30 malých kuliček. Zbylé oříšky podélně rozpůlíme a odložíme stranou. Zbylá dýňová semínka najemno umeleme a vmícháme je do druhé půlky marcipánové hmoty. Utvoříme z ní 5 válečků dlouhých přibližně 20 cm a potom každý váleček ještě rozkrájíme na 4 stejně dlouhé marcipánové tyčinky. Mléčnou i bílou polevu rozpustíme každou zvlášť v horké vodní lázni. Marcipánové kuličky namočíme v mléčné polevě a zdobíme kešu oříškem. Marcipánové tyčinky namočíme v bílé polevě a ozdobíme je karamelizovanými semínky. Bonbony necháme uschnout a nakonec je uložíme.
Doba přípravy cca 1 ½ hodiny., kousek asi 330 kJ / 80 kcal



Žádné komentáře:

Okomentovat