1. srpna 2016

Kuře v omáčce se sýrovými kroketami

1 kuře,sůl,šlehačka,500 g kořenové zeleniny,ocet,tymián,2 cibule,kari,bobkový list,nové koření,pepř celý,jalovec
sýrové krokety: 15 g plísňového sýra,15 g sýra na strouhání,brambory,5 g plátkové šunky,sušená celerová nať,vejce,mouka, strouhanka,mléko

Do litru vody přidáme ocet, tymián, bobkový list, nové koření,pepř a jalovec. Necháme povařit a vzniklý nálev vychladíme. Kuře nasolíme a dáme na pekáč s cibulí a nakrájenou kořenovou zeleninou, zalijeme ¾ l kořeněného nálevu. Vše posypeme kořením kari a necháme přes noc uležet. Připravené kuře pečeme za stálého přelévání nálevem. Výpek s kořenovou zeleninou rozmixujeme se zbytkem kořeněného nálevu. Vše povaříme a zahustíme moukou. Nakonec přidáme šlehačku. Naporcované kuře podáváme s omáčkou a sýrovými kroketami.Z nastrouhaných sýrů, vařených brambor, celerová natě a nakrájené šunky vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Z těsta tvoříme válečky, které ještě obalíme v klasickém troj obalu. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova

Žádné komentáře:

Okomentovat