10. srpna 2016

Kuřecí prsa s holandskou citronovou omáčkou

Pro 4 osoby: ½ svazku tymiánu, 6 snítek estragonu, ½ svazku petrželky, lžíce hořčice, 3 žloutky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce strouhanky, 4 vykostěná kuřecí prsa, 100 g másla, šťáva z limety, 2 lžíce bílého vína, strouhaná kůra z limety
Bylinky omyjeme, posekáme, smícháme s hořčici, 2 žloutky, olejem a strouhankou. Osolíme, opepříme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme bylinkovou hmotou a dáme na plech vyložený alobalem. Pečeme 15-20 minut. Uchováme horké. Na holandskou omáčku přepustíme máslo a pěnu sebereme. V horké vodní lázní prohříváme za stálého míchání limetovou šťávu, víno a zbývající žloutek. Zašleháme tekuté máslo, přimícháme limetovou kůru, osolíme a opepříme. Omáčku a maso podáváme s brokolici a opékanými bramborami.
Příprava 30 minut, pečení 20 minut, na osobu 440 kcal, 29 g bílkovin, 29 g tuků, 13 g sacharidů 


Žádné komentáře:

Okomentovat