Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z nich a 4 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh. Přimícháme 125 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Dále přidáme mandlovou tresť a žloutky. Smícháme mouku, prášek do pečiva, škrobovou moučku a přidáme do sněhu. Hotové těsto vylijeme do vymazané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo a 125 g moučkového cukru utřeme. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, 300 ml sektu a ztužovač šlehačky. Utřeme krém a dáme vychladit. Vychlazený korpus 2 x příčně rozkrojíme. Pokapeme 50 ml sektu. Sodní část potřeme polovinou vychlazeného krému a přiklopíme druhým dílem. Zbytek krému naneseme i na něj a přiklopíme třetím dílem korpusu. Necháme stát 30 minut v chladu. Šlehačku ušleháme do tuha. Trochu si odložíme strnou a zbytkem potřeme celý dort. Zdobíme kopečky zbylé šlehačky, sekanými pistáciemi a čokoládovými hoblinkami.
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny., kousek má 1840 kJ / 440 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat