11. srpna 2016

Ořechová dia srdíčka

250 g polohrubé mouky., ½ kypřicího prášku do pečiva., 150 g ořechů., 80 – 100 g sorbitu., 50 g másla., 2 vejce., 1 – 2 lžíce smetany., tuk na vymazání plechu., 1 – 2 žloutky a lžíce mléka na potření těsta., drcené ořechy na ozdobu.
Na vál prosijeme uvedené množství mouky, přidáme prášek do pečiva, strouhaná ořechová jádra, sorbit, změklé máslo, vejce a dle potřeby smetanu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi 2 hodiny uležet. Poté těsto vyválíme na plát asi 2 – 3 mm silný a vykrajujeme z něj středně velká srdíčka, která klademe na lehce tukem vymazaný plech. Srdíčka zlehka potřeme rozmíchaným žloutkem s mlékem a posypeme drcenými ořechy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat