14. srpna 2016

Ořechová srdíčka

Na 20 kousků si připravíme: 100 g másla., 100 g cukru., 3 žloutky., lžíci rumu., vanilkový cukr., sníh ze 4 bílků., 120 g strouhaných vlašských ořechů., 100 g hrubé mouky., máslo a mouku na plech.,
na krém – 120 g cukru., 2 žloutky., vanilkový cukr., lžíci rumu., 120 g strouhaných vlašských ořechů.,
na polevu – lžíci citronové šťávy., moučkový cukr., potravinářské barvivo.,
Máslo utřeme do pěny. Přidáme cukr, žloutky, vanilkový cukr, rum, utřeme a mícháme sníh z bílků se strouhanými ořechy a mouku. Těsto vypracujeme a dáme do chladničky. Na válu těsto rozválíme a vykrájíme z něj srdíčka. Naskládáme je na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v horké troubě dorůžova. Upečené cukroví dáme na vál a necháme je vychladnout. Na krém dobře utřeme cukr, žloutky, vanilkový cukr a rum. Potom přidáme 120 g strouhaných ořechů a důkladně promícháme. Na polovinu srdíček pomocí cukrářského sáčku nastříkáme ořechový krém a zakryjeme je druhou polovinou srdíček. V malé misce smícháme citronovou šťávu s moučkovým cukrem a vytvoříme hustší polevu, polovinu můžeme obarvit potravinářským barvivem. Polevou ozdobíme povrch srdíček a půlkou vlašského ořechu.
Doba přípravy cca hodina., kousek asi 875 kJ / 210 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat