14. srpna 2016

Oříškové makronky

Asi 50 kousků – 400 g lískových oříšků., 4 bílky., špetka soli., 180 g cukru., balíček vanilkového cukr., ½ lžičky mleté skořice.,
Z oříšků odvážíme 220 g a nejemno je umeleme. Zvolna rozšleháme bílky se solí a potom vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr a šleháme, až se cukr zcela rozpustí. Sníh se musí lesknout a držet špičku. Přimícháme mleté oříšky a skořici. Sněhovou hmotu naplníme cukrářský sáček a hladkou hubičkou. Troubu předehřejeme na 150° C. Plech vyložíme papírem na pečení a stříkáme na něj kopečky o průměru 2 až 3 cm. Na každou makronku přitiskneme celý oříšek. Pečeme asi 20 minut dozlatova. Opatrně sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku.
Příprava cca 60 minut., kousek asi 65 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat