1. srpna 2016

Plněný vánoční kapr

velký kapr, sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti, 2 vajíčka, máslo nebo olej, žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu ,2 rohlíky
Náplň do kapra : dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat