4 pstruhy,2 lžíce citrónové šťávy,3 lžíce sardelové pasty,3 lžíce rajčatového protlaku,4 stružky česneku, sůl,mletý pepř,2 lžíce mouky,olivový olej na pečení,nasekanou petrželku,čerstvá zelenina jako příloha
Očištěné a vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, zakápneme citrónovou šťávou. Sardelovou pastu smícháme s rozetřeným česnekem, nahrubo nasekanou petrželkou a rajským protlakem. Pstruhy opepříme, osolíme, poprášíme moukou a obalíme v připravené směsy. Obalené pstruhy vložíme na misku z varného skla s rozehřátým olejem, pečeme je v rozehřáté troubě, při pečení je na míse obrátíme, pak je rozdělíme na talíře a polijeme šťávou z výpeku. Podáváme s bílým pečivem s čerstvou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat