1. srpna 2016

Půlnoční polévka

hovězí přední nebo pupek, celer, petržel, mrkev, cibule, česnek, nové koření, bobkový list, jalovec, celý černý pepř, mletý koriandr, polévkové nudličky, maggi, sojová omáčka, worcesterová omáčka, koření kari, hřebíček, koření gyros, sterilizované žampióny, zelená petrželka,mletý pepř ,sůl
Do tlakového hrnce dáme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. S cibulí a česnekem nemusíme šetřit. Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mírně prochladnout.Vývar scedíme do jiného hrnce. Veškerou kořenovou zeleninu a maso pokrájíme na drobné kousky a přidáme do vývaru. Česnek propasírujeme a cibuli nakrájíme na kolečka a také přidáme do vývaru spolu s pokrájenými žampióny a nudličkami. Přivedeme opět k varu a dochutíme mletým koriandrem, kari, gyrosem, sojovou omáčkou, worcesterovou omáčkou, maggi, mletým pepřem a solí.Před podáváním přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat