14. srpna 2016

Řízečky se sýrovou omáčkou

Pro 4 osoby si připravíme: 25 g mandlových lupínků., 250 g mrkve., sůl., pepř., 750 g kapusty., cibuli., 3 lžíce oleje., ¼ l zeleninového vývaru z kostky., 4 krůtí řízky (po 175 g)., 75 g středně vyzrálé goudy., balení instantní sýrové omáčky (30 g na 1/8 l vody)., 125 g másla., šťávu z ½ pomeranče
Mandle orestujeme na pánví a vyjmeme. Mrkev nakrájíme na plátky, vložíme do vroucí osolené vody a přibližně dvanáct minut povaříme. Kapustu rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na lžíci horkého oleje. Přidáme kapustu a také opečeme. Přilijeme zeleninový vývar a vše dusíme 12 – 15 minut. Rozpálíme zbylý olej a krůtí řízky v něm opečeme – asi tři minuty z každé strany. Osolíme a opepříme. Sýr nahrubo nastrouháme (místo goudy může být například také ementál) . Ohřejeme 1/8 l vody, vsypeme instantní směs na sýrovou omáčku a dobře rozmícháme, krátce povaříme a do omáčky postupně vložíme vločky másla a nakonec přidáme strouhaný sýr a pomerančovou šťávu. Zeleninu a maso rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme mandlemi. Vložíme do horké trouby a při vyšší teplotě 12 – 15 minut zapékáme. Můžeme přizdobit petrželkou a plátky pomeranče.
Doba přípravy cca 60 minut., proce 3060 kJ / 730 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat