12. srpna 2016

Slepované ořechové koláčky

Asi 30 kousků – 250 g polohrubé mouky., 125 g cukru., vejce., 200 g másla., špetka soli.,120 mletých jader vlašských ořechů., 75 g meruňkové zavařeniny., lžíce rumu., 100 g horké čokolády., 2 lžíce smetany ke šlehání., 80 g jader vlašských ořechů., lžíce moučkového cukru.,
Z mouky, 75 g cukru, 150 g másla, špetky soli a 80 g mletých ořechů rychle vypracujeme hladké těsto. Dáme je na hodinu odpočinout. Na náplň rozpustíme zbývající máslo, zbývající cukr, zbývající mleté ořechy, meruňkovou zavařeninu a rum. Troubu předehřejeme na 180° C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát o síle asi 5 mm. Vypíchneme koláčky o průměru asi 4,5 cm. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Zasuneme na střední lištu a pečeme zhruba 15 minut. Sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Polovinu koláčků potřeme náplní a přiložíme druhou polovinu. Čokoládou rozpustíme ve vodní lázni a utřeme ji se smetanou. Slepené koláčky čokoládou potřeme a ozdobíme půlkami vlašských ořechů. Před podáváním můžeme koláčky ještě lehce pocukrovat.
Příprava asi 60 minut., odpočinek asi 60 minut., pečení asi 15 minut., kousek asi 160 kcal., 2 g bílkovin., 10 g tuku., 14 g sacharidů.
Tip – náplň do ořechových koláčků bude výraznější, když do ní ještě přimícháme lžíci surové marcipánové hmoty a trochu rumu

Žádné komentáře:

Okomentovat