9. srpna 2016

Tradiční velikonoční beránek

30 g mandlí, 30 g rozinek, 4 vejce, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g moučkového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, asi 200 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, tuk na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, čokoládová poleva, rozinky.
Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme mandle a rozinky. Do tohoto základu lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Vychladlého beránka přelijeme polevou, místo očí dáme rozinky a po ztuhnutí polevy uvážeme kolem krku červenou mašli.

Žádné komentáře:

Okomentovat