13. července 2016

Linecké medailonky

50 dag hladké mouky, 25 dag pískového cukru, 25 dag másla, 3 žloutky, 2 - 3 lžíce mléka, hnědá a bílá čokoláda
Náplň:
12 dag másla, 10 dag pískového cukru, 2 lžíce silné vařené kávy, 1 žloutek
Na vál prosejeme mouku, cukr, přidáme žloutky, máslo a mléko. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladničce 2 hodiny odpočinout. Pak rozválíme plát a vykrajujeme oválky s ozdobným okrajem. Pečeme do růžova. Vychladlé medailonky slepujeme po dvou kávovou náplní. Povrch potřeme tmavou čokoládou, na které vytvoříme bílou vlnku, kterou hned protáhneme párátkem do tvaru větvičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat