11. července 2016

Skořicové placičky – pečené

4 žloutky,10 dkg cukru moučka, 12,5 dkg másla, Žloutky, máslo, cukr vymíchat do pěny.,5 dkg hladké mouky, 4 dkg Maizeny, 1 kávová lžička mleté skořice, 5 dkg jemně mletých lískových oříšků
Do vymíchané pěny přidat zbytek surovin a vymíchat v míse jako na řídčí těsto (konzistence jako na bábovku). Na plech vyložený pečícím papírem dělat kávovou lžičkou malé kopečky těsta (pomáhejte si příborovým nožem). Kopečky těsta dávat od sebe minimálně na 2 cm, neboť placičky se rozpečou. Poté péct v rozehřáté troubě dorůžova (délka závisí na troubě). Zchladlé placičky z poloviny namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě a klademe na alobal, kde čokoláda zatvrdne.

Žádné komentáře:

Okomentovat