14. července 2016

Vaječný marcipán

Na 80 kousků – 5 vajec., 550 g cukru., na špičku nože amonia., 2 cl rumu., kůra a šťáva z citronu., 500 g hladké mouky., 50 g solamylu
Vejce rozdělíme, žloutky a 2 bílky utřeme s cukrem dohladka. Amonium smícháme s rumem, citronovou kůrou a šťávou. Mouku a solamyl smícháme. Polovinu směsi vmícháme do vaječného krému. Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do těsta. Druhou polovinu mouky opatrně vmícháme do připravené hmoty. Z těsta vytvoříme kompaktní hroudu, zabalíme ji do průsvitné potravinářské fólie a dáme přibližně na 3 hodiny odležet. Na lehce pomoučeném vale rozválíme z těsta plát silný asi 5 mm a z něho dobře pomoučenými formičkami vypichujeme příslušné požadované tvary. Cukroví necháme potom 2 dni sušit na teplém místě. Troubu předehřejeme na 150° C a placičky pečeme asi 20 minut.
Příprava cca 60 minut., odležení cca 3 hodiny., sušení cca 2 dny., pečení cca 20 minut., kousek cca 50 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat