6. srpna 2016

Arašídová kolečka

3 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce cukru, 1 1/4 nastrouhaných arašídů, 4 bílky, tuk na vymazání a hrubou mouka na vysypání plechu.
Čokoládová poleva : 1 - 2 lžíce ztuženého rozpustíme za stálého míchání v horké vodní lázni. Voda se nesmí vařit
Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků zašleháme cukr a lehce vmícháme arašídy a mouku. Lžičkou klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech v dostatečné vzdálenosti od sebe malé kopečky. Zvolna je upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Při pečení se roztečou na tenká kolečka. Upečená a vychladlá kolečka ozdobíme tenkými pramínky polevy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat