Na 30 kousků: 50 g másla, 125 g mouky, 3 vejce, 2 lučiny ochucené bylinkami, 3 lžíce šlehačky, 2 lžíce citronové šťávy, 5 půlek kompotovaných meruněk, svazek petrželky, sůl, bílý pepř
Odpalované těsto, do kastrolu dáme 1/8 l vody, mléko, špetku soli a přivedeme do varu. Přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá do nádoby. Pak ho přesuneme do porcelánové misky, postupně přidáváme vejce a vymícháme do hladka. Těstem naplníme sáček a na plech vyložený pečicím papírem vystřikujeme malé bochánky 30. Povrch potřeme vejcem nebo vodou a pečeme je v dobře vyhřáté středně teplé troubě 20 minut. Prvních 8 minut troubu neotvíráme, protože by spadlo a zůstalo nízké. Prochladlé větrníčky po šířce nakrojíme nožem. Omyjeme petrželkou a lístky otrháme. Meruňky nakrájíme na drobné kousky. Rozmícháme dohladka lučinu, šlehačku, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Na dno větrníčku položíme 2 lístky petrželky, kousek meruňky a sáčkem ozdobně nastříkáme sýrový krém. Poprášíme mletým pepřem a zlehka přiklopíme horní části větrníčku.
Doba přípravy 1 ½ hodiny, 1 kousek 60 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat