Pro 4 osoby si připravíme: hotový kakaový korpus (32 x 32 cm).,
na polevu – 150 g čokolády na vaření., 25 g ztuženého pokrmového tuku.,
na náplň – 4 lžíce rybízového džemu.,
na ozdobení – lžičku moučkového cukru na posypání., lístečky z bílé a tmavé čokolády., 100 g drobného zeleného hroznového vína., 2 snítky meduňky.,
Kakaový korpus rozkrájíme na čtyři čtverce o hraně 8 cm. Podélně je rozřízneme na dva plátky, spodní potřeme rybízovým džemem a zakryjeme vrchními plátky. Připravíme si polevu. Do kastrůlku rozlámeme čokoládu, přidáme tuk a ve vodní lázni za častého míchání rozpustíme a spojíme. Kakaové kostky přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním kostky poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme čokoládovými lístečky, kuličkami hroznového vína a lístky meduňky.
Doba přípravy cca hodiny., kousek cca 3480 kJ / 830 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat