6. srpna 2016

Hejk na šalvěji a kmínové rohlíčky

500 g hejka,150 g angl. slaniny,2 vařené vejce,1 citrón,1 červená paprika,2-3 str. česnek,sůl,mletá paprika,lístky šalvěje
rohlíčky: 300 g hladké mouky,100 g ztuženého tuku,30 g droždí,250 ml mléka,100 g taveného sýra,2 vejce,sůl,kmín
Porce hejka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a orestujeme na oleji. Čtverce alobalu potřeme olejem, poklademe rybou a poprášíme mletou paprikou. Vejce nakrájíme na kolečka, slaninu a papriku na nudličky. Vše poklademe na rybu, přidáme šalvěj a zabalíme do alobalu. Zapékáme asi 10 min. v troubě.
Rohlíčky: Připravíme si kynuté těsto z hladké mouky a pak z něj tvarujeme rohlíčky, které potíráme vejcem a sypeme kmínem. Dáme péci.

Žádné komentáře:

Okomentovat