5. srpna 2016

Ústřice s kerblíkovou omáčkou

ústřice, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 hrnky bílého vína, 1 hrnek vody, 2 bobkové listy, pepř, sůl
Kerblíková omáčka: ½ hrnku jemně pokrájených kerblíku, ½ hrnku smetany ke šlehání, 2 lžíce citronové šťávy, ½ lžičky medu, pepř, sůl
Cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek rozetřeme se solí a ve velkém hrnci osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme pepř, sůl, bobkový list a víno zředěné vodou. Rychle přivedeme do varu a vaříme 2 minuty. Do vroucího nálevu vložíme ústřice a za častého mícháni vaříme zakryté, až se otevřou. Vyloupneme je z lastur, vložíme zpět do vroucího nálevu a ještě krátce povaříme. Uvařené ústřice vyjmeme, necháme okapat a podáváme s kerblíkovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat