6. srpna 2016

Netradiční pohoštění

Salátový talíř s krůtími játry
Pro 6 osob si připravíme – 75 g prorostlé uzené slaniny., 300 g krůtích jater., cibuli., 100 g polníčku., bílý pepř., sůl., cukr., hlávkový salát., 5 lžic červeného vinného octa., 6 mini rajčátek., 30 g piniových jader.,
Slaninu jemně nakrájíme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na středně velké kousky. Saláty omyjeme, natrháme na kousky a rozdělíme na talíře. Slaninu orestujeme na pánvi a vyjmeme. Na vyškvařený tuk dáme játra a 4 minuty opékáme. Během pečení je obracíme. Opečená játra osolíme a opepříme. Uchováme v teple. Tuk z pánve slijeme, přidáme k němu 2 lžíce octa, cibuli a okořeníme pepřem a solí. Do zálivky vložíme slaninu. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Společně s játry je upravíme na talíře a přelijeme zálivkou. Nakonec ozdobíme opraženými piniovými jádry.
Doba přípravy 20 minut., porce asi 1000 kJ / 240 kcal.
Pikantní přílohy
Pro 6 osob si připravíme – 150 g zauzené šunky., 100 g trvanlivého salámu., 600 g nakládané míchané zeleniny., 300 g sterilovaných okurek., 200 g oliv., 200 g kaparů., 400 g srdíček artyčoků.,
Plátky šunky a na tenká kolečka nakrájený salám, například uherský nebo herkules, upravíme na mísu. Potom do malých misek rozdělíme olivy, nakládanou zeleninu, okurky, kapary a artyčoky.
Doba přípravy 10 minut., porce 1000 kJ / 240 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat