Pro 10 osob si připravíme: balíček mraženého listového těsta (asi 500 g)., 50 g strouhaného eidamu., žloutek., 2 lžíce hrubé soli., lžíci sezamových semínek., lžíci kmínu., mouku na vál., papír na pečení.,
Listové těsto necháme trochu rozmrazit. Potom ho rozválíme na obdélníkový plát. Polovinu plátu posypeme sýrem a překryjeme ji druhou polovinou těsta. Dvojitý plát těsta rozválíme do obdélníku 15 x 24 centimetry. Žloutek rozkvedláme se 4 lžícemi vody a těsto touto směsí potřeme. Potom úhlopříčně nakrájíme zhruba 2 centimetry široké proužky a spirálovitě je zatočíme. Tyčinky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Ještě jednou je svrchu potřeme žloutkem a posypeme solí, polovinu z nich navíc kmínem, polovinu sezamem. Pečeme je přibližně 15 minut v předem vyhřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3).
Doba přípravy přibližně 35 minut., porce asi 250 kJ / 60 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat