7. srpna 2016

Pestrá směs cukroví

Skořicové lístky
Asi 30 kousků – 250 g polohrubé mouky., 125 g mletých jader lískových oříšků., 4 žloutky., 200 g cukru., 3 lžičky mleté skořice., lžička strouhané citronové kůry., špetka soli., 125 g másla., 250 g čokoládové polevy.,
Z mouky, lískových oříšků, 2 žloutků, 125 g cukru, 2 lžíce skořice, citronové kůry, soli a na kousky nakrájeného másla rychle vypracujeme těsto. Zabalené do fólie je chladíme 30 minut. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát silný 2 mm. Formičkou nebo podle vystřižené šablony z těsta vykrojíme lístky. Obrácenou lžičkou na nich vyznačíme žebra a potřeme 2 rozšlehanými žloutky. Lístečky posypeme směsí 75 g cukru a lžičky skořice. Narovnáme je na plech a zhruba 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180° C. Poté je sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni. Vlažnou polevou potřeme spodní hladkou stranu listů.
Příprava asi 90 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 10 minut., kousek asi 150 kcal., 2 g bílkovin., 8 g tuků., 16 g sacharidů.
Stříkané pečivo
Asi 30 kousků - 220 g měkkého másla., 90 g moučkového cukru., vejce., 300 g polohrubé mouky., špetka soli., dřeň z vanilkového lusku., lžička strouhané citronové kůry.,
Máslo ušleháme do pěny. Postupně do něj zašleháme cukr a vejce. Přimícháme prosátou mouku, sůl, vanilkovou dřeň a citronovou kůru. Třené těsto krátce vychladíme. Troubu předehřejeme na 180° C. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme věnečky. Pečeme je dozlatova asi 12 minut.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 12 minut., kousek asi 105 kcal., g bílkovin., 6 g tuků., 10 g sacharidů.
Slepovaná pomerančová kolečka
Asi 30 kousků – 200 g polohrubé mouky., lžička kypřicího prášku., 70 g škrobové moučky., vejce., 75 g škrobové moučky., vejce., 200 g másla., strouhaná kůra ze 2 pomerančů., 3 lžíce pomerančové šťávy., 100 g pomerančové zavařeniny., moučkový cukr na posypání.,
Smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Směs prosijeme na vál. Doprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Po okrajích rozložíme nadrobno nakrájené máslo, cukr a pomerančovou kůru. Z přísad rychle vypracujeme těsto a zabalené do fólie je chladíme 30 minut. Troubu předehřejeme na 180° C. Z těsta vyválíme váleček o průměru 3 cm. Nakrájíme ho na tenké plátky a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 15 minut dozlatova. Poté kolečka sejmeme z plechu a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku. Polovinu koleček potřeme zavařeninou, přiložíme druhou polovinou a cukroví pocukrujeme.
Příprava asi 40 minut., chlazení asi 30 minut., pečení asi 15 minut., kousek asi 110 kcal., g bílkovin., 6 g tuků., 12 g sacharidů.


Žádné komentáře:

Okomentovat