7. srpna 2016

Piškotová roláda s cappuccinem

Na 12 kousků si připravíme – 4 vejce., 100 g cukru., sáček vanilkového cukru., 75 g mouky., 75 g škrobové moučky., lžičku prášku do pečiva., 300 ml mléka., 3 polévkové lžíce cappuccina v prášku., 100 g hořké čokolády., 100 g másla., 30 g čokoládové polevy., sáček vanilkového krému v prášku (na 300 ml mléka)., 125 g šlehačky., 6 mandlí v čokoládě., 6 koktejlových třešní na ozdobu.,
Oddělíme vejce. Z bílků a 4 lžic vody ušleháme tuhý sníh. Přidáme 90 g cukru a vanilkový cukr. Potom přidáme žloutky. Smícháme mouku, škrobovou moučku a prášek prosijeme na krém a prohněteme. Těsto natřeme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3). vyjmeme a vyklopíme na vlhkou utěrku. Stáhneme pečicí papír. Druhou vlhkou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout. 100 ml mléka zahřejeme. V něm rozpustíme cappuccino v prášku a necháme vychladnout. Jemně nasekáme čokoládu. Vanilkový krém, 200 ml mléka a studené rozpuštěné cappuccino smícháme a vyšleháme na nejvyšší rychlosti šlehače asi 2 minuty. Ušleháme velmi pevný krém. Máslo utřeme do pěny. Přidáme kávový krém a čokoládu. Krém natřeme na piškot a ten podélně zarolujeme. Necháme potom stát v chladnu přibližně 2 hodiny. Rozpustíme polevu v horké vodní lázni. Dáme ji do mikrotenového sáčku a růžek odstřihneme. Šlehačku vyšleháme s lžíci cukru. Na roládu nastříkáme čokoládové proužky. Nakrájíme na kousky a zdobíme šlehačkou, mandlemi v čokoládě a třešněmi.
Doba přípravy asi hodina., kousek 1470 kJ / 350 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat