12. srpna 2016

Pletený věnec

Na 7 kousků: Těsto vypracujeme ze stejných surovin a při zachování téhož postupu přípravy jako na mazance, ale pouzí z poloviční dávky (rozinky a mandle lze vynechat). Z vykynutého těsta na pomoučeném vále uhněteme 3 bochánky, které rozválíme na delší a silnější válečky. Pak je spleteme do copu, který stočíme do věnce. Volné konečky propleteme a přimáčkneme k sobě tak, aby zůstaly skryté na spodní straně věnce. Překryjeme ho utěrkou a necháme chvilku na teplém místě odpočinout. Věnec potom přeneseme na vymaštěný plech, potřeme ho vajíčkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme ho dozlatova, což je přibližně 35-40 minut.
Doba přípravy 1 hodina, 1 kousek 250 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat