14. srpna 2016

Anýzová ouška

Na 20 kousků si připravíme: 150 g polohrubé mouky., 200 g moučkového cukru., lžičku anýzu., šťávu ze ¼ citronu., 3 vejce., vanilkový cukr.,
na náplň – 125 g moučkového cukru., 2 vejce., 50 g kakaa., 70 g strouhaného kokosu., 3 lžíce rumu., ½ tuku., 200 piškotů., 50 g kandovaného ovoce.,
V míse utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a přikapáváme procezenou citronovou šťávu. Jakmile směs začne houstnout, lehce vmícháme mouku a rozdrcený anýz. Těstem naplníme cukrářský sáček a na vymazaný plech stříkáme stejně velká kolečka. Plech dáme do trouby rozehřáté na 130° C a pečeme dorůžova. Ještě teplé placičky srolujeme do tvaru oušek a necháme vychladnout. Potom rozdrtíme piškoty a rozehřejeme tuk omega. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme kakao, kokos, kandované ovoce, rum a piškoty. Vše promícháme a přilejeme rozehřátý tuk. Ještě měkkou nádivkou plníme ouška a necháme ztuhnout.
Doba přípravy cca 1 ¼ hodiny., kousek asi 1071 kJ / 255 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat