12. srpna 2016

Čokoládová srdíčka

Asi 40 kousků – nepečená hmota – 100 g mletých jader vlašských ořechů., 70 g másla., 10 g kakaového prášku., 90 g moučkového cukru., vanilkový cukr., 30 g nastrouhaných piškotů., 2 lžíce rumu., 2 – 3 dortové oplátky.,
Poleva – 70 g čokolády na vaření., 40 g pokrmového tuku.,
Ozdoba – 100 g moučkového cukru., lžíce rumu., lžíce horké vody.,
Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžíci vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky. Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka. Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou. Dáme opět ztuhnout nejméně na 3 hodiny. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka p obvodu a po položeni na alobal potřeme i vršek. U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne. Na ozdobu třeme cukr s rumem a horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne. Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie. Hotové cukroví uchováváme v chladu.
Příprava asi 30 minut., chlazení asi 4 hodiny., kousek asi 70 kcal., g bílkovin., 4 g tuků., 7 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat