18. srpna 2016

Čokoládový hřbet

Na zhruba 20 kousků si připravíme: 150 g másla., 100 g hnědého cukru., 3 lžíce řepného sirupu., 100 g polohrubé mouky., 50 g solamylu., lžíce kypřicího prášku., špetka soli., špetka anýzu., nového koření a muškátu., 75 g sekaných pistácií., 200 g čokoládové polevy., 40 g celých pistácií
Utřeme máslo s cukrem. Pomalu přidáváme po lžičkách řepný sirup a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme vejce. Mezitím předehřejeme troubu na 175° C. Nastrouháme čokoládu na hoblinky a smícháme s moukou, solamylem, kypřicím práškem, kořením a nasekanými pistáciemi. Směs přidáme k máslu s cukrem a sirupem. Vytvoříme hladké vláčné těsto, které nalijeme do vymaštěné formy na srnčí hřbet. Ideální je forma dlouhá přibližně 30 cm. Pečeme asi 80 minut. Po 40 minutách pečení přikryjeme korpus alobalem. Chlebíček necháme zcela vychladnout. Připravíme polevu podle návodu na sáčku a potřeme s ní celý hřbet. Nakonec hřbet ozdobíme celými pistáciovými jádry (nemáme-li pistácie, můžeme je nahradit jinými oříšky, přip. Půlkami mandlí).
Příprava cca 30 minut., pečení cca 80 minut., porce zhruba cca 490 kalorií

Žádné komentáře:

Okomentovat