Na zhruba 16 kousků si připravíme: 3 lžíce strouhanky., 140 g řepného sirupu., 2 balíčky vanilkového cukru., 375 g polohrubé mouky., 1 ½ balíčku kypřicího prášku., 175 g strouhaného kokosu., 175 g cukru., 400 g smetany
Vymažeme plech a rovnoměrně jej vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 175° C. Smícháme řepný sirup, balíček vanilkového cukru, vejce a čerstvý jogurt. Do mouky přimícháme prášek do pečiva. Mouku pomalu přidáváme ke směsi. Těsto rovnoměrně rozdělíme na plech a pečeme 25 – 30 minut. Smícháme kokos s balíčkem vanilkového cukru. Půlkou kokosového cukru hotový koláč rovnoměrně posypeme a zalijeme sladkou smetanou. Navrch nasypeme zbývající kokos s cukrem a dáme na 5 hodin do chladničky. Ideální je nechat koláč odpočívat přes noc. Čím déle necháme koláč odpočívat, tím lepší chuť získá. Koláč totiž vstřebá veškerou vláhu a bude nádherně vláčný. Zkušené kuchařky koláč přikryjí vlhkou utěrkou, aby celý proces urychlily.
Příprava cca 30 minut., pečení cca 35 minut., odležení cca 5 hodin., porce zhruba cca 330 kalorií
Žádné komentáře:
Okomentovat