11. srpna 2016

Dia - Vepřová kotleta s růžičkovou kapustou

Pro osobu si připravíme – 160 g oloupaných brambor., 200 g čerstvé růžičkové kapusty., libovou vepřovou kotletu (asi 80 g)., lžičku oleje (5 g)., sůl., pepř., nastrouhaný muškátový oříšek., špetku majoránky., 2 – 3 snítky zelené petrželky., lžičku sezamových semínek (5 g)., 15 ml husté zakysané smetany.,
Brambory uvaříme. Růžičkovou kapustou omyjeme, případně rozpůlíme, vložíme do vařící osolené vody se špetkou muškátového oříšku a 15 minut vaříme. Kotletu opláchneme, osušíme, na horkém oleji po každé straně 4 minuty opékáme, osolíme a opepříme. Kapustičky, brambory a kotletu naaranžujeme na talíř, posypeme sezamovými semínky, navrch dáme lžíci husté smetany a přizdobíme bylinkami. 
Doba přípravy cca 40 minut., porce asi 1800 kJ / 430 kcal., bílkoviny 30 g., tuk 16 g., uhlovodany 41 g., chlebové jednotky 2 ½.

Žádné komentáře:

Okomentovat